Gå direkte til innholdet
Utenriksministeriet

Finske næringsdrivende fikk informasjon om mulighetene på de norske markedene - Finlands Ambassade, Oslo : Team Finland

FINLANDS AMBASSADE, Oslo

Finlands ambassade
Thomas Heftyes gate 1, Oslo
Tlf. +47-2212 4900
E-mail: sanomat.osl@formin.fi
Norsk | Suomi | Svenska |  |  | Instagram
Normal skriftStørre skrift
 
Nyheter, 22.11.2013

Finske næringsdrivende fikk informasjon om mulighetene på de norske markedene

En delegasjon bestående av representanter for foretakere og bedrifter fra regionen Egentliga Finland besøkte Finlands ambassade i OsloEn delegasjon bestående av representanter for foretakere og bedrifter fra regionen Egentliga Finland besøkte Finlands ambassade i Oslo


Finlands ambassadør Maimo Henriksson og Finpro arrangerte 12. november informasjonsmøte og mottakelse for finske bedrifter som var på studietur for å gjøre seg kjent med markedene i Norge.

Mottakelsen var en del av en nettverkstur arrangert av Enterprise Europe Network, koordinert av Egentliga Finlands Närings-, trafik- och miljöcentral. Delegasjonen besto av representanter for bedrifter fra regionen Egentliga Finland som skulle sondere de norske markedene og blant annet sette seg inn i skattesystemet i Norge.

Under mottakelsen gjorde ambassadøren rede for den økonomiske situasjonen i Norge og nevnte spesielt den raske veksten i markedene i Nord-Norge. Finpros konsulent Antti Mäkikyrö ga en grundigere presentasjon av de norske markedene. Både Mäkikyrö og Henriksson understreket at det er etterspørsel etter finsk kompetanse og kunnskap på de voksende markedene i Norge, for eksempel innenfor byggindustri og havindustri, kuldeteknologi og logistikk. Til de voksende byene nordpå trengs det dessuten fagfolk på nesten alle områder.

Til stede var også Viktor Forss, daglig leder for den norske avdelingen av Vaasa-bedriften VEO. Han fortalte om VEOs virksomhet og om erfaringene bedriften har fra Norge.

Etter innleggene var det tid for sosialt samvær, og deltakerne fikk også bli kjent med lokale foretakere da representanter for norske bedrifter ankom til cocktailselskap i residensen.

 

Skriv ut siden

Oppdatert 22.11.2013


© Finlands Ambassade, Oslo | Informasjon om nettjenesten | Contact