Gå direkte til innholdet
Utenriksministeriet

Ny konsulent hos Finpro i Oslo - Finlands Ambassade, Oslo : Team Finland

FINLANDS AMBASSADE, Oslo

Finlands ambassade
Thomas Heftyes gate 1, Oslo
Tlf. +47-2212 4900
E-mail: sanomat.osl@formin.fi
Norsk | Suomi | Svenska |  |  | Instagram
Normal skriftStørre skrift
 
Nyheter, 31.01.2014

Ny konsulent hos Finpro i Oslo

Henrik Dannström begynte å arbeide ved Finpros eksportsenter i Oslo i begynnelsen av 2014. Finpro er en nasjonal organisasjon som skal fremme eksport og internasjonalisering for finske bedrifter samt sørge for utenlandske investeringer i Finland. Dannström fungerer som konsulent i et prosjekt som er finansiert av det finske arbeids- og næringsministeriet, og som konsentrerer seg om sjøfart og offshore-virksomhet. Han har mer enn 20 års variert erfaring fra den norske olje- og gassbransjen.

Henrik Dannstrom

Dannström er opprinnelig fra Dalsbruk, som ligger i Åbos skjærgård i Sør-Finland. Etter grunnskolen tilbrakte han et år i USA som utvekslingsstudent, og da han var ferdig med videregående skole, begynte han å studere til diplomingeniør i Åbo. I løpet av universitetsstudiene arbeidet han også et år i den finske kystvakten.

– Da jeg hadde studert i fire år, begynte jeg å få lyst til å reise til utlandet. Tanken var å begynne ved Chalmers tekniska högskola i Göteborg, men så ble det forandringer i planene, og jeg dro til Trondheim i stedet. Der var jeg høsten 1991, og der traff jeg ei hyggelig norsk jente som jeg nå er gift med.

Da utvekslingsperioden var over, vendte Dannström hjem til Finland, men han kom snart tilbake til Trondheim for å gjennomføre diplomarbeidet sitt. Som ferdig diplomingeniør fikk han arbeid i prosjekter i tilknytning til oljebransjen i Trondheim. I Trondheim bodde han fram til 1995, da han flyttet med familien til Sandefjord. Der bor de fremdeles.

I Finland er det i den senere tid gjort flere undersøkelser og gitt anbefalinger når det gjelder skipsindustrien og den maritime industrien. Et av de mest anbefalte tiltakene har vært å gi prosjektfinansiering til oppgaven Dannström nå fungerer i. Prosjektet konsentrerer seg om finske bedrifter som har muligheter og teknisk kompetanse på det aktuelle området.

– I Norge er det så mange store investeringer på gang at finske bedrifter burde kunne finne mye å gjøre. I Finland finnes det en rekke veldig gode bedrifter som har mye erfaring både fra olje- og gassbransjen og fra den maritime industrien. Min rolle i dette prosjektet er først og fremst å hjelpe disse bedriftene.  

Dannström mener at finske bedrifter har gode muligheter for å lykkes i bransjer med tilknytning til sjøfart og offshore-virksomhet i Norge.

– For å lykkes må bedriftene forstå sin plass i verdikjeden samt kjenne til tekniske standarder og krav. I Norge er fokuset på HMS (helse, miljø og sikkerhet) i denne sektoren ekstremt viktig, og i utgangspunktet må bedriftene ha orden på dette.

Dannströms personlige hovedmål med jobben for Finpro er å få bedre kjennskap til finske bedrifter.

– Hensikten er å bruke mine erfaringer og min kompetanse til å hjelpe finske bedrifter så bra som mulig. Jeg har arbeidet i Norge i mer enn 20 år, så jeg vet hvordan det norske markedet fungerer.

Dannström forteller at han er ekstrovert av natur, og at han i fritiden blant annet driver med teater og korsang, som fungerer som en fin motvekt til arbeidet.

– Jeg har tre sønner, og jeg har mye å gjøre sammen med dem. Jeg driver med andre fritidsaktiviteter også, for eksempel mosjon, og jeg er medlem av Norges eldste whiskyklubb.

Når vi spør Dannström om hva som gjør ham lykkelig, ler den ferske Finpro-ansatte godmodig og svarer:

– Det som gjør meg lykkelig, er når ting fungerer så bra både i arbeidet og privatlivet at jeg kan våkne om morgenen og være glad og begeistret over den nye dagen.

Finlands ambassade ønsker Henrik hjertelig velkommen som del av Team Finland i Norge!  

Skriv ut siden

Dette dokument

Oppdatert 31.01.2014


© Finlands Ambassade, Oslo | Informasjon om nettjenesten | Contact