Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

bLEST Morten Jentoft - Finland 1918 - Suomen suurlähetystö, Oslo : Kalenteri

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Oslo

Finlands ambassade
Thomas Heftyes gate 1, Oslo
Puh. +47-2212 4900
S-posti: sanomat.osl@formin.fi
Norsk | Suomi | Svenska |  |  | Instagram
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

bLEST Morten Jentoft - Finland 1918

Morten Jentoft esittelee kirjaansa Finland 1918 ja pianisti Marina Johanson esittää Toivo Kuulan ja Jean Sibeliuksen tuotantoa.

At Morten Jentoft har inngående kunnskap om Russland er kjent for de fleste etter fire år som NKR korrespondent i dette enorme landet. Men Jentoft har også et nært forhold til Finland og snakker språket, i tillegg til blant annet samisk og russisk. I Finland 1918 tar han publikum med til den finske borgerkrigen der han forteller engasjert om denne sentrale og brutale, men lite kjente konflikten i nabolandet vårt.

Utenfor Finland var det mange som engasjerte seg, og Norge sendte to «ambulanser» – feltsykehus – fra Røde Kors og fra Norske Kvinners Sanitetsforening. Ingen var forberedt på blodbadet de skulle bli vitne til. Flere av nordmennene som var i Finland, skrev ned det de hadde vært med på, og øyenvitneskildringene bringer leseren tett på begivenhetene.

Den finske borgerkrigen er i dag et nesten ukjent kapittel for mange. I Finland er den fremdeles et både kontroversielt og følelsesladet emne, mens den i Norge skulle få sterk betydning for arbeiderbevegelsen.

Omkring 37000 ble offer for krigen. Hvorfor ble krigen så brutal, og hvorfor er borgerkriger, selv i dag, ofte de aller verste?

En av de drepte var den 35 år gamle finske pianisten Toivo Kuula, elev hos Jean Sibelius. Pianist og fylkesmusiker i MUNOR, Marina Johanson, vil spille stykker av begge disse komponistene i forbindelse med foredraget.


10.11.2018 12:15 - 10.11.2018 13:00

Paikka
Tysværtunet Kulturhus, Tysvær

Katuosoite
Aksdalveien 157, Tysvær

Linkit ja liitteet
Facebook event

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 15.10.2018


© Suomen suurlähetystö, Oslo | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot