Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Folkelarm 2018 - Suomen suurlähetystö, Oslo : Kalenteri

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Oslo

Finlands ambassade
Thomas Heftyes gate 1, Oslo
Puh. +47-2212 4900
S-posti: sanomat.osl@formin.fi
Norsk | Suomi | Svenska |  |  | Instagram
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Folkelarm 2018

Suomalaisia esiintyy Oslossa.

Maija Kauhanen
Torsdag på Taket 18:50-19:20
Fredag i Lavvoen 18:20-18:50
Lørdag på Taket 19:40-20:10 PULS-konsert

Maija Kauhanen - vokal, kantele, perkusjon
Joonas Saikkonen - lyd designer

Maija Kauhanen synger og spiller kantele og perkusjon - samtidig! Organiske beats, unike lydlandskaper og sterke komposisjoner vever hun polyrytmisk sammen i sitt «enmannsorkester». De rurale musikktradisjonene i Finland og Karelen er hennes viktigste inspirasjon, og hun gir nytt liv til gamle melodier og sjeldne spilleteknikker.
Okra Playground
Torsdag på Hovedscenen kl. 21:50
Fredag på Hovedscenen kl. 23:40

Maija Kauhanen - vokal, kantele
Päivi Hirvonen - vokal, fiolin, jouhikko
Essi Muikku - vokal, kantele
Sami Kujala - elektrisk bass
Veikko Muikku - trekkspill, synthesizer
Oskari Lehtonen - perkusjon

Okra Playground ble startet av Maija Kauhanen og platedebuterte med «Turmio» i 2015. Gruppa består av seks instrumentalister, med kantele og tagelharpe (jouhikko) i sentrum, og en lydtekniker. I deres elektronisk-influerte nyfolkemusikk møtes sterke vokalharmonier, urgamle tekster, tradisjonelle folkemusikkinstrumenter, hypnotiske rytmer og mystiske klanger i et moderne lydbilde.

Gruppas andre album «Ääneni yli vesien» ble utgitt i mars 2018 på tyske Nordic Notes. De er enda mer elektroniske enn tidligere, men de tradisjonelle røttene er fortsatt dypt plantet. Plata har allerede fått gode anmeldelser og nådd topp 3 på World Music Charts Europe og topp 10 på Transglobal World Music Chart.

I 2016 spilte Okra Playground på Womex, og siden har bandet sjarmert publikum på Rainforest World Music Festival i Malaysia, Brosella Folk & Jazz Festival i Belgia og Urban Flow Festival i Finland. I 2018 har Okra Playground er allerede et veletablert navn på de sterke folkemusikkscenene i Tyskland og Belgia, og med årets spillejobb på Folkelarm har de som mål å utvide sitt hjemlige nordiske publikum.Solju
Torsdag på Taket kl. 22:30-23:00
Fredag på Hovedscenen kl. 19:50-20:20

Hildá Länsman - vokal, joik
Ulla Pirttijärvi - vokal, joik
Teho Majamäki - perkusjon
Janne "Burton" Puurtinen – keyboard

Solju ble stiftet av Ulla Pirttijärvi og hennes datter Hildá Länsman. I deres verden møtes tradisjonell nordsamisk joik og ny musikk. Samisk kultur og identitet ligger i hjertet av musikken, som belyser mytologien og aspekter ved den tradisjonelle livsstilen i deres hjemland lengst nord i Europa: Sápmi.

Solju er stolt av sine urfolksrøtter og vil vise den til verden. Deres lydlandskap strekker seg fra den endeløse og ville tundraen til bålet i den lille og intime lavvoen. Musikken kan beskrives som livlig, fargerik, jordisk, eterisk og ekte.

Soljus debutalbum «Ođđa Áigodat» (Nordic Notes, april 2018) er produsert av Samuli Laiho og Teho Majamäki med nyskrevet musikk spilt av Tsjekkisk Filharmonisk Orkester. På Folkelarm-scenen spiller disse to unike samiske artistene sammen med den erfarne perkusjonisten Teho Majamäki og keyboardisten Janne Burton Puurtinen, best kjent fra det gotiske rockebandet HIM. Målet for Solju er å turnere verden rundt, og etter Riddu Riđđu-festivalen i sommer er Folkelarm deres andre spillejobb i Norge.Päivi Hirvonen
Fredag i Lavvoen kl. 17:30
Fredag på Taket kl. 20:30 - PULS Konsert
Lørdag på Intimscenen kl. 21:50

Päivi Hirvonen - fele, vokal, jouhikko (bowed lyre)

Päivi Hirvonen er en Helsinki-basert musiker og komponist med fele, vokal og taglharpe som sine hovedinstrumenter. Inspirasjonen til sine karakteristiske komposisjoner henter hun fra finsk musikk- og fortellertradisjon. Gjennom musikken og egne tekster puster hun nytt liv i tradisjonene og formidler ulike aspekter av alt livet har å tilby. Med hennes sterke stemme og felespill kan publikum se fram til en unik konsertopplevelse.

Hirvonen mestrer sin tradisjon til fulle, og skaper samtidig nye tradisjoner. I 2011 fullførte hun sin master i musikk ved Sibelius-akademiet, her hun for tiden tar doktorgrad i soloframføring og historiefortelling. Hun har også 15 års erfaring med musikkundervisning på alle nivåer. I løpet av sin karriere som profesjonell musiker har hun turnert i flere verdenshjørner og spilt alt fra folkemusikk til klassisk og populærmusikk. For tida er hun, ved siden av å være soloartist, aktiv i ensemblene Okra Playground og LempiLempi duo. Hirvonen slapp sitt debut-soloalbum «Alku - The Beginning» i januar 2018 på det tyske plateselskapet Nordic Notes.


8.11.2018 18:50 - 10.11.2018 23:00

Paikka
Oslo

Linkit ja liitteet
Maija Kauhanen Facebook event
Okra Playground Facebook event
Solju Facebook event
Päivi Hirvonen Facebook event

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 8.11.2018


© Suomen suurlähetystö, Oslo | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot